Szülinapi buliba ment a céges autóval, lebukott

A Soproni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást egy cég alkalmazottja ellen.

Személyesen tett bejelentést a Soproni Rendőrkapitányságon egy osztrák cég magyar képviselője, mert tudomására jutott, hogy a vállalat egyik gépkocsiját a közelmúltban elbocsátott alkalmazottjuk magáncélú használatara elvitte Sopronból. Az egyébként vezetői engedéllyel sem rendelkező férfi hamar le is bukott egy közúti ellenőrzés során, így még a bejelentés napján a soproni nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, a gépjárművet pedig visszaadták a képviselőnek. A lebukott férfi tettét beismerte, ugyanakkor elmondta, hogy az autót nem akarta ellopni, csak egy szülinapi buliba indult vele.

A volt alkalmazottnak jogosítványa sincs, de elvitte a kocsit.
Soproni Rendőrkapitányság

Csakhogy a jármű önkényes elvétele bűncselekmény, és megvalósítja az, "aki az idegen gépi meghajtású járművet saját használat céljából engedély nélkül elviszi". Még akkor is az, ha azt egyébként nem áll szándékában eltulajdonítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek