Sopronban is elindul az ingyenes LED-csereprogram

A soproni önkormányzat is megállapodott a cserét biztosító céggel.

Elindult a regisztráció az ingyenes lakossági LED-csereprogramra - jelentette Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán. A korszerű izzók használatával pénzt és energiát spórolhatnak meg a soproniak is, ami különösen lényeges az energiaválság idején. A soproni önkormányzat is megállapodott a cserét biztosító céggel.

A programot a CYEB nevű vállalat indította, szakemberei komplex költségcsökkentő megoldásokat nyújtanak partnereiknek. Az energiagazdálkodás szakértőjeként ők hirdetik a LED-csere programot a lakosság számára is, amelynek keretében a program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra.

A csere jelentős energiamegtakarítást eredményez a hagyományos izzókhoz képest, jelentős csökkenést a villanyszámlában. Hosszú, akár tíz éves az égő élettartama. Egyenletes fényt ad, a kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelése. Nem kérdés, hogy hosszú távon a LED világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest.

A soproniak is regisztrálhatnak tehát a csereprogramra itt december 31-ig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek