A jövő héttől a kis benzinkutaknak nem szállít üzemanyagot a Mol

Nagy sorokra lehet számítani.

Nem szállít sem benzint, sem gázolajat jövő héttől a Mol azoknak a kis benzinkutaknak, amikkel idén tavasszal, a benzinár-stop bevezetése után kötöttek szerződést – értesült az RTL Híradó . A Mol a döntést az ellátásbiztonság fenntartásával indokolta.

Közölték: a korlátozás átmeneti, de határozatlan időre szól.

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint a Mol döntése azt jelenti, hogy Magyarországon beszakadt a biztonságos üzemanyagellátás. Egri arról beszélt, hogy a magyar kőolajtartalék 34 napra elég, az üzemanyagtartalék harminc napra, vagyis a törvényben előírt kilencven napnál rövidebb időre biztosított csupán az ellátás.

A döntés miatt Egri szerint 4-500 benzinkút eshet ki a rendszerből. Ez attól nagy probléma, mert ezek a kutak a magyar ellátás harminc százalékát adták. A Mol viszont állítja: a szállítások felfüggesztése az összes hazai kút tíz százalékát érinti csupán. Egri Gábor állítja: sorban állásokra, hosszú várakozási időkre kell számítani, szerinte pedig az egész helyzet a kormány által bevezetett benzinár-stopnak „köszönhető”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek