Soproni és környékbeli szülők petíciót indítottak a működőképes oktatásért

Szombat éjfélig még lehet csatlakozni a Soproni és környékbeli szülők petíciójához, amit egy működőképes, modern oktatási rendszerért indítottak a közösségi oldalon.

A tiltakozás megfogalmazói hangsúlyozzák: nem pártpolitikai alapon teszik, nem a fennálló hatalom ellen irányul az aláírásgyűjtés, hanem gyermekeiket és azok pedagógusait védik.

"Gyerekeinknek joga van a minőségi neveléshez, oktatáshoz, azonban a pedagógusok társadalmi megbecsültsége és életszínvonala méltatlanul alacsony. Társadalmunknak olyan intézményekre van szüksége, ahol autonóm és megbecsült szakemberek foglalkoznak gyermekeinkkel. Az oktatás ügye az egész társadalom ügye, megfelelő színvonalú oktatás nélkül az ország és a kultúra nem tud fennmaradni, egy-két évtizeden belül pedig, ha minden így folytatódik, egész egyszerűen nem lesz szakember, aki gyermekeinket, unokáinkat oktassa, nevelje. A veszély immár nem a küszöbön áll, hanem itt van köztünk, hatásai konkrétan és kézzelfoghatóan érzékelhetők" - tartalmazza az a felhívás, ami arra ösztönzi a Sopronban és környéken élő felnőtteket, hogy csatlakozzanak a petícióhoz. Működőképes, modern oktatást szeretnének.

A közös nyilatkozatot itt lehet elolvasni . Szombat éjfélig van lehetőség a csatlakozásra.

Sok szülő vett részt a pénteki élőláncon is. Készek a gyerekeik érdekeiért cselekedni is
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés
Tovább az oldalra