Gondolja meg a karácsonyi halászlét: négyezer fölött a pontyszelet ára

Az egyik legnagyobb magyarországi hipermarket akciós újságjában 4390 forintért adják a pontyfilét. Ez majdnem 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.

A pontyszelet kilós ára elérheti a 4000 forintot, sőt, több magát olcsónak mondó üzletláncnál is meghaladj azt - írja a Pénzcentrum . A lapnak Sziráki Bencével a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) ügyvezető igazgatója nyilatkozott.

Az árakat sok más mellett az is emelte, hogy idén, a nagy szárazság miatt, 30 százalékos is lehet a termelés visszaesés a 2020. évihez képest.

Az ügyvezető igazgató az árak várható alakulásáról is beszélt, mint elmondta, karácsonykor a fogyasztók várhatóan

1 800 - 2 000 forint/kg-s áron juthatnak majd élő pontyhoz,

3 500 - 4 000 forint/kg-s áron a pontyszelethez, miközben, az afrikai harcsa filé ára pedig kilónként 3 800 és 4 200 forint között fog alakulni.

A lap adatai szerint, amelyről grafikont is közöl, 2021 októberében 2520 Ft volt pontyszelet ára, míg most októberben már 3580. Az infostart.hu azonban talált pontyszeletet 4399 forintért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek