Olyan kevés az orvos, hogy csökkentik az ellátást az Uzsoki tüdőgyógyászatán

A tüdőgyógyászati osztály kapacitásainak szélsőséges beszűkülése miatt 34-ből 20 ágyat december 1-jétől szüneteltetnek – írta Tóth Ferenc orvosigazgató a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház nevében a Nemzeti Népegészségügyi Központnak.

Összesen két tüdőgyógyász orvos maradt a fővárosi Uszoki kórházban nyugdíjazás és elvándorlás miatt.

Az orvosigazgató a szakorvoshiánnyal indokolta a kórház kérelmében azt, hogy mentesítsék az Uzsokit a rendszeres ügyelet és a hajléktalanellátás alól.

Ezt az illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ el is fogadta, így a keddi hajléktalan akut TBC-s és pulmonológiai betegellátásra december 1-jétől 31-ig az Üllői úti Semmelweis Egyetem Klinikai központot jelölték ki - számolt be a hírről Kunetz Zsombor szakorvos, egészségügyi elemző posztja alapján a hvg.hu .

Az Uzsoki kórház dolgozik a szakorvoshiány pótlásán. A meglévő kapacitásukkal a légcső és a hörgők megbetegedéseit kezelő bronchológiai készenlétet, illetve a tüdődaganatos betegek ellátását továbbra is vállalni tudják.

„Budapest egyik tüdőgyógyászati központja volt, nemcsak a hajléktalanellátást, de a keddi ügyeletek és természetesen az egyéb betegellátást is érinti az Uzsoki Kórház tüdőgyógyászati osztályának humánerőforrás problémája” – írta a döntésről Kunetz Zsombor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek