Öt fiatalkorú ellen emeltek vádat a szombathelyi „csicskáztatás” miatt

Arra kényszerítették, hogy cipőket csókoljon. Mindezt videóra vették, majd megosztották a közösségi oldalakon.

„A Szombathelyi Járási Ügyészség kényszerítés bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal az öt fiatalkorúval szemben, akik a vád szerint 2021 októberében, egy szombathelyi kollégium mellett arra kényszerítették a kiskorú sértettet, hogy előttük letérdeljen és több vádlott cipőjét megcsókolja” – közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

A megaláztatást az egyik elkövető videóra vette.

Az apa feljelentést tesz cukorbeteg fia megalázása miatt
TM/Nyugat.hu

Az esetről – amely országos hír lett – annak idején részletesen beszámolt lapunk is.

A videó onnan indul, hogy az áldozat középen térdel és a zaklatói körbe veszik, majd sorba odanyújtják a lábukat, és a fiú a cipőiket kezdi el puszilgatni. Ezt követően a sértett fiú megkérdezi: „Ennyi?” majd, amikor mondják, hogy igen, felkel.

Ezután odalép az egyik zaklató és azt parancsolja, hogy megint térdeljen le és hajtsa rá a fejét a lábára és úgy csókolja meg a cipőjét majd, amikor ezt megteszi, azt válaszolja: „okos kutya” és jönnek a többiek, akiknek szintén végigcsókolja a cipőjét. Közben végig megjegyzések hallhatók, az is szóba kerül, hogy a felvétel kikerül-e az internetre.

A felvétel valóban felkerült az internetre és villámgyorsan terjedt többek között a Facebookon, a TikTokon és az Instagramon is.

Lapunk munkatársa beszélt a megfélemlített áldozat édesapjával, aki elmondta, hogy a fiú négy éves kora óta cukorbeteg, napi hat inzulint kap, és azt is, hogy a bántalmazó fiatalok szülei közül többen is megkeresték a fiú édesanyját és elnézést kértek.

Már akkor lehetett tudni, hogy a történet nem áll meg itt.

Az elmúlt egy évben a rendőrség dolgozott az ügyön, és most megszületett a vádemelés is. Ez külön megemlíti a videót is:

„Az egyik elkövető videófelvételt is készített, és azt ismeretlen személynek továbbította. A felvételt az online felületen is megosztották, amivel jelentős érdeksérelmet okoztak a kiskorúnak”

– olvasható az ügyészségi közleményben.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek