A drónt is bevetik az illegális szemétlerakás, falopás megelőzésére

A Soproni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt-vel együttműködve a pilóta nélküli légijármű segítségével végzett ellenőrzést Iván térségében.

Az erdőkben súlyos károkat okoz az illegális fakivágás, a falopás, az orvvadászat, a szemétlerakás, a gyújtogatás, a rongálás és az úthasználat is. Novembertől eteknek a jogsértéseknek a megelőzése érdekében indított ellenőrzéseket a Soproni Rendőrkapitányság. Iván környékén eddig négyszer szállt fel a drón a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. tulajdonában lévő erdők fölé. De máshol is megjelenhet a pilóta nélküli légijármű: az akció várhatóan a fűtési szezon végéig tart majd a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Aki kiviszi az erdőbe a szemetet nem is látja, hogy fölötte drón köröz és mindent lát.
Soproni Rendőrkapitányság

Közös érdek természeti környezetünk fokozott védelme, ezért is fontos mindent megtennünk erdőink megóvása érdekében! - hívja fel a figyelmet a tényre a rendőrség. Ahhoz, hogy valaki az erdőt érintő tevékenységeket jogszerűen végezhesse, engedélyre és az azt igazoló dokumentumokra van szüksége. Ezek hiányában szabálysértést vagy bűncselekményt követ el. Mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódni az erdészetnél, mielőtt bármilyen erdőt érintő munkálatba kezd bárki, mert nemcsak a fakivágásnak és a vadászatnak, hanem akár az ágfagyűjtésnek, gombászásnak, gyógynövényszedésnek is megvannak a szigorú szabályai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek