Idős házaspárra ijesztett rá az autópályán

A bíróság elé került sofőr az autópályán felháborodott az előtte haladó közlekedésén, ezért ijesztett rá a 82 éves német párra.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 45 éves férfi 2021 nyarán haladt az M1-es autópályán Budapest irányába, a belső sávban, úgy, hogy a járműben a munkatársait is szállította. Közlekedése során utolérte az előtte haladó 82 éves német sértett által vezetett járművet, melyben utasként a sértett 82 éves felesége tartózkodott.

A vádlott felháborodott azon, hogy a szintén a belső sávban haladó, kamiont előző sértett miatt lassítania kell, ezért nagyon közel ment a sértett járművéhez, és többször rá is villantott a fényszóróval. Mikor a sértett az előzést befejezte, és visszatért a külső sávba a vádlott mellé hajtott és hirtelen a sértett felé kormányozta járművét.

Egy mögöttük haladó jármű fedélzeti kamerája mindent felvett.
Ügyészség

A sértett ettől megijedt, fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült, és a sértett ijedtsége miatt még félre is kormányozta autóját, kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról.

A manőverek következtében baleset nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Az esetről videó is készült, ami megtekinthető itt .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek