Hatalmas lángok egy építkezésen Sopron közelében

Hétfő este tűz keletkezett egy építkezésen Darufalván (Draßburg). A helyszínre 120 tűzoltó érkezett Darufalváról, Sopronkertesről (Baumgarten), Nagymartonból (Mattersburg), Zemenyéről (Zemendorf) és Somfalváról (Schattendorf), a füst pedig olyan nagy volt, hogy csak légzőkészülék használata mellett kezdhették meg az oltást. A lángok az épp átalakítás alatt álló gondozóotthonban csaptak fel, a helyszínen pedig több gázpalackot is tároltak.

A lángok a tetőszerkezetben csaptak fel, a tűz oka egyelőre ismeretlen. A többszintes épületnél ráadásul nehezítette az oltást, hogy az fel is volt állványozva a bővítési munkák miatt. "Sok vízzel kellett megküzdenünk, illetve a tetőszerkezet maradványait is el kellett bontanunk. A tüzet nagyjából éjfélre sikerült megfékezni” – mondta Bernd Lomosits, a darufalvi önkéntes tűzoltóság munkatársa az ORF Burgenland tudósítójának.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek