Megérkezett Sopron karácsonyfája a Mária-szoborhoz (videóval)

Tómalomról, Balogh Tamás kertjéből érkezett a legalább tizenhárom méteres Nordmann-fenyő a Mária-szoborhoz. Hó helyett esőben utazott.

Sopron idei karácsonyfája Sopron-Tómalomról, Balogh Tamás ajándékaként érkezett szerdán a Mária-szoborhoz. Szakemberek választották ki több felajánlott fa közül.

Balogh Tamás tizennégy éve él Tómalmon, akkor már a kertben állt a körülbelül tizenhárom méteres Nordmann-fenyő. Mára túlnőtte a házat, beleért a villanyvezetékbe. Mégsem tüzifa lesz belőle, miután jó célra ajánlották fel, most hetekig gyönyörködhetünk még benne a Várkerületen.

Helyére került Sopron idei karácsonyfája.
Töreki Tibor

Kivágását Nagy Attila speciális favágó és a Timber Speciál Ipari Alpinista Csoport végezte, a szállításban és egyéb munkákban a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei és a Mosonyi Daru segítették.

Nagy Attila speciális favágó a szűk helyről is biztonsággal hozta ki a fát.
Töreki Tibor

Rendőri felvezetés és forgalomirányítás mellett érkezett meg a már kiépített helyére a Mária-szoborhoz. A beállítást követő napokban feldíszítik, színes gömbökkel, fényfüzérekkel lesz még szebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek