Több mint 100 rendőrségi épületet zártak be, 17-et végleg

A használatban maradt épületekben sem szabad telefont tölteni, vizet melegíteni, kávét, teát főzni.

A badacsonyi körzeti megbízotti iroda, a miskolci rendvédelmi technikum két épülete november közepe óta zárva van. Ezeket az ingatlanokat most nem használja a rendőrség. Országosan 112 ilyen vagy nagyobb épületet zárt be energiatakarékossági okból az ORFK, 17-et tavasszal sem vesznek újra használatba – derül ki az RTL Híradójából, amit a MaNcs szemlézett.

Az összefoglalóban nyilatkozó Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy a rendőrségre jellemző létszámhiány az oka annak, hogy voltak kihasználatlan, vagy csak részben belakott épületei is a testületnek. Akik ezekben dolgoztak, azokat – a beleegyezésükkel – máshová is át lehet helyezni.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára, Pongó Géza azt mondta, hogy az ideiglenes bezárások miatt akár 6-8-10 település is rendőr nélkül maradhat, vagy ritkábban jut el oda a járőr. Emlékeztetett, az őrsöket sok helyre azért telepítették, mert ott kifejezetten szükség volt a jelenlétükre.

A használatban maradó rendőrségi épületekben is a korábbiakhoz képest szigorúbb takarékossági intézkedéseket vezettek be. A Zsaruellátó Egyesület szóvivője, Gál Annamária arról számolt be, kollégáiknak sok helyen tilos a telefont tölteni, vízmelegítőt használni, teát vagy kávét főzni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek