Minden szaúdi válogatott focista kap a trónörököstől egy Rolls-Royce Phantomot

A mostani szaúdi siker után a kormány másnap munkaszüneti napot hirdetett.

Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd, Szaúd-Arábia koronahercege, vagyis a trónörökös bejelentette, hogy a szaúdi válogatott minden játékosát egy Rolls-Royce Phantom gépkocsival jutalmazza, hogy ezzel is a tiszteletét fejezze ki a csapat a sikere előtt – írja a Hypebeast nyomán a Telex . Nem éppen kicsi ajándékról van szó, egy ilyen autó ára forintban százmilliótól indul.

Mint emlékezetes, november 22-én Szaúd-Arábia arab futballtörténelmet írt azzal, hogy 2-1-re győzött Argentína ellen a foci vébén. Az arab, de a globális sajtó is úgy értékelte az eseményt, mint amely egy polcra került Algéria legendás 1982-es győzelmével, amikor is az észak-afrikaiak szintén 2-1 arányú győzelmet arattak Németország (akkor még Nyugat-Németország) ellen.

A mostani szaúdi siker után a kormány másnap munkaszüneti napot hirdetett, a sportminiszter még napokkal a győzelem után is arról nyilatkozott, hogy valaki ébressze fel, mert szerinte még álmodik.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek