Hétfőre sztrájkot hirdettek az osztrák vasutasok

Hétfőre 24 órás sztrájkot hirdetett az osztrák VIDA szakszervezet, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de ha nem lesz megállapodás, akkor Ausztria teljes területén szünetel majd a vonatközlekedés.

A Győr-Soprton-Ebenfurt Vasúttársaság (GySEV) tájékoztatása szerint november 28-án, hétfőn 0 órától 24.00 óráig sztrájkot hirdetett az osztrák VIDA szakszervezet. Ha nem sikerül addig megállapodni az érdekképviselettel, akkor az ÖBB valamennyi vasúti járatát törlik hétfőn, és autóbuszos pótlásra sem kerül sor.

A GySEV arra hívja fel a figyelmet, hogy az utazás megkezdése előtt mindenki tájékozódjon a társaság vagy az ÖBB honlapján - írja napi.hu - az osztrák honlapon ebben a pillanatban is az olvasható, hogy kérik utasaikat, halasszák el a nem feltétlenül szükséges utakat.

A kollektív tárgyalásokban részt vevő felek biztosítékot adtak arra, hogy még hétfő előtt megpróbálnak újabb fordulót tartani annak érdekében, hogy a sztrájk mégiscsak elkerülhető legyen.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek