Eldőlt: nem közlekednek a vonatok hétfőn Ausztriában - FRISSÍTVE

Kimaradnak a Bécs-Budapest járatok is.

Miután az utolsó pillanatban meghiúsultak a bértárgyalások , az osztrák vasúti dolgozók egésznapos munkabeszüntetést tartanak hétfőn, vagyis november 28-án. Ausztria legnagyobb vasúti szakszervezete 400 eurós béremelést akar kiharcolni az ágazat ötvenezer alkalmazottjának.

A Reuters nyomán a hvg.hu azt írja, hogy az ötödik sikertelen tárgyalási kör utáni "figyelmeztető sztrájk" érinteni fogja az éjszakai járatokat és a nemzetközi járatokat is: Ausztriának közvetlen vasúti összeköttetése van Svájccal, Olaszországgal, Németországgal, Magyarországgal és Csehországgal.

A MÁV pénteki közleményében azt írta, hogy sztrájk esetén az osztrák vasúttársaság, az ÖBB pótlóbuszokat sem szervez.

A MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenő nemzetközi vonatai az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek és onnan indulnak vissza Budapestre.

Nyomatékosították, hogy a Hegyeshalom állomáson át közlekedő bécsi elővárosi vonatok osztrák területen nem közlekednek, az EuRegio vonatok ezért csak Győr és Hegyeshalom között járnak. A Hegyeshalomból induló bécsi elővárosi vonatok is a teljes útvonalukon kimaradnak a menetrendből.

FRISSÍTÉS:

  • A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint Fertőszentmikós-Pamhagen (Pomogy) állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, Pomogy állomástól a továbbutazás nem biztosított. A Fertőszéplak-Fertőd vasúti megállóhely helyett a vonatpótló autóbusz, Fertőd Gránátosház Volánbusz megállóhelyen áll meg.
  • Szentgotthárd határátmenetben közlekedő közvetlen InterCity vonatok csak Szentgotthárd állomásig közlekednek, Szentgotthárd állomástól továbbutazás nem biztosított, Szentgotthárd-Graz között nem közlekednek a vonatok
  • Soprontól a Deutschkreutz (Sopronkeresztúr), Wien Hbf (Bécs főpályaudvar), Wiener Neustadt Hbf (Bécsújhely főpályaudvar) felé/felől közlekedő vonatok nem közlekednek.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek