Szakemberek cseréltek tapasztalatot a nők biztonsága érdekében

A Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja alkalmából tartottak konferenciát a Soproni Rendőrkapitányságon.

A Soproni Rendőrkapitányság különös hangsúlyt fektet a nők elleni erőszak megszüntetésére, és ennek előmozdítása érdekében szervezték meg a bűnmegelőzési konferenciát prevenciós szakemberek és a nők elleni erőszak területén dolgozó civil szervezetek képviselőinek részvételével. Bognár Erzsébet a Titkos Védett Ház családgondozója ismertette a kapcsolati erőszak ellátórendszerét, míg Dés Fanni, a NANE Egyesület munkatársa előadásában kitért a nők elleni erőszak jelenségére és az erre adott lehetséges társadalmi válaszokra. Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes a kapcsolati erőszak áldozatainak lehetséges azonosításáról beszélt, míg Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy „A nők elleni erőszak a rendőrségi eljárások tükrében” címmel tartott előadást. A meghívottak olyan szakemberek voltak, akik munkájuk során gyakran találkoznak olyan bántalmazott hölgyekkel, akiknek szükségük van a segítségre. A részvevők között jelen voltak a Soproni Szociális Intézménynek, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének, Fertőd Mikro-térségi Szociális Szolgáltató Központnak, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva Intézményének, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központnak a munkatársai, akik egy széleskörű felvilágosítást kaptak a témában. 

Prevenciós szakemberek és a nők elleni erőszak területén dolgozó civil szervezetek képviselői tartottak előadást.
Soproni Rendőrkapitányság

A nők elleni erőszak nem magánügy! Ezért fontos, hogy mindenki tudja: ha Önnek vagy ismerősének segítségre van szüksége hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ingyenesen hívható +36 80 20 55 20 számát. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek