Leszerelte a szomszéd kéményét, ezzel veszélybe is sodorta

Vádat emeltek egy 60 éves német férfi ellen, aki leszerelte a szomszéd kéményét, ami az épület falán, de az ő telke felett ért ki a szabadba.

A vádirat szerint a 60 éves német állampolgárságú vádlott egy Győr melletti kisvárosban rendelkezik ingatlannal, és ott is él. 2021 augusztusában a szomszéd ingatlanon felújítási munkák történtek, melyek során kondenzációs kombi kazánt szereltek fel az alagsorban, melynek kéménye – a jogszabályoknak megfelelően - az épület oldalfalán keresztül a vádlott ingatlana felett ért ki a szabadba.

A vádlott nehezményezte, hogy a kémény benyúlik az ingatlanára, ezért a kémény épületen kívüli szakaszát leszerelte, majd a kiálló csonkot fóliával bevonta. Tettével a kazánt nem tette működésképtelenné, de a lefóliázás miatt fennállt a veszélye, hogy az oxigénhiányos égés miatt a távozó égéstermék jelentősen feldúsul szén-monoxiddal. A szétszerelés miatt a füstelvezető és friss levegőt beszívó csövek egy síkba kerültek, így a fólia nélkül is szén-monoxid keletkezett volna a kazán használatakor. A vádlott által elvégzett szerelés súlyos szén-monoxid mérgezést okozhatott volna - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A terhelt ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, mely cselekményért egy évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek