Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sólyomfiókák a bécsi bérház tetején

Kamera is veszi a tollas család életét.
Hirdetés
Hirdetés

Sólyompár költözött a bécsi önkormányzati bérház, a Karl-Marx-Hof tetejére. A költési időszakban telepített webkamerának köszönhetően most minden érdeklődő figyelemmel kísérheti az időközben megszületett fiókák mindennapjait.

A Döbling kerületben álló Karl-Marx-Hof a legnagyobb bécsi önkormányzati bérházak közé tartozik. Az épület több mint egy kilométer hosszú, a körülötte levő zöldterület pedig körülbelül három focipálya nagyságú. Az épület napfényes, levegős és tornyokkal van teletűzdelve. Egy ilyen tornyot választott lakóhelyéül a költési időszakban egy sólyompár is. A madarakat az odúban elhelyezett webkamera segítségével folyamatosan élőben figyelhetik az érdeklődők. A költési időszak egy hónapig tartott, időközben pedig két pelyhes fióka is született. A sólymok elsősorban egerekkel, kisebb madarakkal, rovarokkal táplálkoznak. Egy intenzív időszaknak néznek elébe a szülők, a sólyombébiknek ugyanis mindig friss táplálékra van szükségük. Ez azonban kifizetődő, a sólymok ugyanis akár 18 évig is élnek. Azoknak a madárfajoknak a száma, amelyek épületekben laknak és költenek, az utóbbi időben Ausztria-szerte drasztikusan csökkent, ezért épületekben való megtelepedésük mindig nagy öröm. Azok a házak például, amik a fészekrakáshoz szükséges körülményeket megteremtik, a bécsi Környezetvédelmi Ügyosztály jóvoltából "madárbarát ház" minősítést kapnak.

Az élő közvetítés linkje: https://www.wienerwohnen.at/Neues-aus-dem-Gemeindebau2/turmfalke/stream-2.html

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés