„Adventi kalendárium” világít a felújított soproni vasútállomás ablakaiban

Különleges adventi kalendáriummá változott a soproni vasútállomás utcafrontra néző huszonnégy ablaka. A GYSEV Zrt. munkatársai örökbe fogadtak egy-egy ablakot.

Polgár Katalin a GYSEV Zrt. Forgalom szervezetének munkatársa idén mert nagyot álmodni. Eddig csak saját irodájában keltette életre az advent, a karácsony hangulatát, de a november végén átadott, felújított állomásépület megihlette, úgy gondolta, jelentősen továbbfejlesztheti az eddigi alkotásait.

- Felkerestem kollégáimat, hogy lenne-e kedvük közösen az új, modern épület ablakait feldíszíteni az adventi időszakra. Mindenki nagy lelkesedéssel fogadta az ötletet, majd szervezeti vezetőnk támogatásával megkezdődött a kivitelezés. A kezdeményezés olyan nagy sikernek örvendett, hogy már az első nap megvolt a 24 ablak jelképes tulajdonosa, elkezdhettük készíteni életünk legkülönlegesebb adventi kalendáriumát – mondta el Polgár Katalin.

Minden ablakban meglepetés.
GYSEV

A GYSEV-es kollektíva tagjai eldöntötték, hogy az épületben minden munkatárs a saját szervezetéhez tartozó utcafronti ablakokban jeleníti meg az adventi naptár képeit. November utolsó napjaiban mindenki szívvel-lélekkel rajzolt, színezett, vágott és ragasztott.

- Azt gondolom, hogy a végeredmény önmagáért beszél, születésnapi dátumok, kedvenc focicsapatok, hobbik és családi események elevenednek meg mind a 24 ablakban. A klasszikus adventi naptárakhoz hasonlóan nem dátum szerinti sorrendben kerültek ki az ablakokba az alkotások: egy kis keresgélésre invitáljuk az érdeklődőket, elszórtan található meg mindegyik díszítés – tette hozzá a GYSEV munkatársa, a kezdeményezés ötletgazdája.

Az adventi időszakban minden reggel az adott naphoz tartozó ablakot világítják ki, így szenteste napjára mind a 24 adventi ablak karácsonyi fényben pompázik majd.

A szervezők abban bíznak: a kezdeményezésnek köszönhetően a karácsonyi várakozás, az advent különleges hangulata jobban átjárja a vasúttársaság irodáit, és a felújított utascsarnokot is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek