Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalók küldözgetnek e-maileket az E.on nevében

Adathalászok zaklatják megtévesztő és helyesírási hibákkal tűzdelt e-mailekkel az E.on ügyfeleit.
Hirdetés
Hirdetés

"Csalók küldenek a nevünkben az E.on elektronikus számlaértesítőihez hasonló e-maileket, valamint adóvisszatérítésre vonatkozó elektronikus leveleket, csatolmányokat. Ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket utaljanak át nekik vagy bizalmas adatokat szerezzenek meg. A megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is az E.ON oldalára vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi. Ugyanakkor alaposabban megnézve a helyesírási hibák, furcsa megfogalmazások gyorsan szemet szúrhatnak. Arra kérjük ügyfeleinket, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el!” - áll a közműszolgáltató társaság figyelmeztetésében.

Majd a cég közölte, hogy a csalók az e-mail csatolmányában kártékony kódokat. futtatható állományt küldenek. Az E.on azt kéri, senki ne nyissa meg a gyanús e-mailt és a csatolmányt. A cég egyúttal összerakott egy kisokost a hasonló "támadások" esetére, ebben többek között a következők tanácsok szerepelnek.

• Online számlafizetésnél az Online ügyfélszolgálaton keresztül mindig az "e-portal.eon-hungaria.com" szerepeljen a böngésző címsorában.

• A csalók az E.on korábbi ügyfélszolgálatának megjelenését használják. Ha véletlen a linkre kattintott és a régi felület jelenik meg, akkor biztosan adathalászatról van szó.

• Az E.on nem jogosult adóvisszatérítést fizetni, ezért az olyan e-mail, amely erre utal biztosan nem köthető a céghez.

• A társaság pedig sosem kér bizalmas adatokat.

Írja a napi.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés