Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Telekom nevével is visszaélnek

A nyeremény feletti örömből könnyen lehet keserű csalódás.
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki szeret nyerni, pláne valami értékeset - ezt használják ki azok, akik a Magyar Telekom nevével, logójával, színeivel élnek vissza.

Egy eredetinek látszó oldalon a következőket írják: „Kedves Magyar Telekom Ügyfél! Az évfordulónkat ünnepeltük és kisorsoltunk téged a mai ingyenes nyereményünk nyerteseként. A megszerzéséhez csak töltsd ki a névtelen kérdőívünket.”

Érdemes már itt észrevenni, hogy a weboldal ULR-je nem telekom.hu, hanem egészen más - írja a BudaPest.hu. Ezt követően három, a Telekom szolgáltatásával kapcsolatos elégedettségi kérdésre kell válaszolni, például, hogy ajánlanák-e a Telekomot valakinek.

Válaszadás után egy újabb oldal ugrik fel, ahol a nyereményt kell kiválasztani, persze egy csúcsminőségű mobilt, ráadásul Telekomos SIM-kártyával. Aki elbizonytalanodnik, a sok kamu elégedettségi hozzászólás megerősítheti abban, hogy nincs itt semmi gyanús, tessék nyugodtan választani...

Az ajándéktelefon kiválasztása után egy újabb weboldalra érkezünk, ez már a Samsung oldalára hajaz és itt jön a lényeg. Meg kell adni az e-mail címet, majd a bankkártya adatait. Az oldal alján pedig összefoglalják a lényeget: a nyereményt csak az kapja meg, aki tagságot vásárol. Ez 99 euróba, vagyis 33 ezer forintba kerül havonta.

Nyilván nem lehet majd lemondani és hosszú hónapokon keresztül leemelik a 30 ezret a bankszámláról - és még jó, ha "csak" ennyit. Érdemes tehát résen lenni és gyanakodni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés