Tizenketten utaztak ebben a személyautóban

Befejezték a csempész ellen indított ügy vizsgálatát, aki 11 migránst akart Ausztria területére fuvarozni.

Hegyeshalom belterületén, a Kossuth Lajos utcában állítottak meg a rendőrök egy lengyel honosságú gépjárművet még október 20-án éjszaka. Az autóban a 29 éves sofőrön kívül további tizenegy, magukat afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt elfogták és utasaival együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.

A sofőrön kívül tizenegy utasa volt a személyautónak.
police.hu

A menekülteket a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjével szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított, és előterjesztést tettek a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség felé letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek