Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Durva erőszak egy házasságban

A 73 éves férfi többször, súlyosan bántalmazta a 67 éves feleségét.
Hirdetés
Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség két rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja a férfit - olvasható az ügyészség sajtóközleményében.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018-ban és 2019-ben is súlyos sérüléseket okozva bántalmazta a vele 48 éve házasságban élő feleségét egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban. A tettlegességbe torkolló viták a férfi italozási szokásaira voltak visszavezethetők. Az első bántalmazás alkalmával a férfi az otthonuk előszobájában meglökte a sértettet, aki ettől hanyatt esett. Ezt követően a férfi a felesége védekezésre emelt kezét úgy megcsavarta, hogy a sértett a vállizületének ficamát szenvedte el. Második alkalommal a férfi az udvaron lökte meg a feleségét, majd a földre eső sértettet legalább ötször megrúgta, jobb kezét megcsavarta. A sértett a bántalmazástól szegycsonttörést, zúzódásokat és jobb felkarjának ficamát szenvedte el.

A férfivel szemben kiszabható szabadságvesztés mértéke a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél év.

Az ügyészség gyorsított eljárásban büntetővégzés meghozatalára és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés