Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintha lövészárkokból tüzelnének, pedig a várost képviselik

Heteken belül indul az Árpád utcai parkolóház építése - derült ki a rendkívüli testületi ülésen.
Hirdetés
Hirdetés

Maszkban lépett be mindenki kedden délután a soproni városháza dísztermébe, de gyorsan lekerültek az arcok elől a vitát akadályozó eszközök. Írhatnánk azt is, lehulltak az ál-arcok.

- Az egészségügyben embert próbáló munkát végeznek mindig, idén különleges megbecsülést érdemelnek. A bérkiegészítés csak a jéghegy csúcsa, 2022-ben a jelenleginek a két és félszeresét fogják keresni az egészségügyi dolgozók. De vannak ellenzéki pártok, akik rémhíreket terjesztve ártanak - mondta többek között a népjóléti bizottság elnökeként Filep Márk képviselő (Fidesz-KDNP). Ezek után az önkormányzat a "korábbi éveknek megfelelő összeggel, három millió forinttal támogatja" a Soproni Gyógyközpont Semmelweis napi ünnepségét.

A tűzoltóság beszámolóját visszavonták, a rendőrség tavalyi munkájának értékelése viszont napirenden maradt. Simon Zoltán (DK) többek között azt firtatta, miért töltenek kevesebb órát a járőrök a közterületen, ha több lett a lakosság. Szabó Jenő, Sopron rendőrkapitánya válaszából az derült ki, nem töltenek kevesebb időt, sőt. A gyermek- és ifjúságvédelmet kiemelt feladatként határozta meg az alezredes, képviselői kérdésre pedig azt is elmondta, az iskolaőrökről a héten jelenik meg a kormányrendelet, többet csak annak ismeretében tud mondani. (Az enyugat információi szerint hat soproni iskolában merült fel iskolaőrök jelenlétének szükségessége.)

Szabó Jenő rendőrkapitány válaszolt a képviselők kérdéseire.
NM

- Ötvenhárom városi kamera van bekötve a kapitányságra. Néha műszaki hiba miatt kiesik néhány kép, de gyorsan orvosolja az önkormányzat a hibákat. De néha a domborzati viszonyok is nehezítik a munkát, állandóan karban kell tartani a rendszert - válaszolta a kapitány Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum) kérdésére. A frakciók egyébként megköszönték a rendőrség munkáját, a helytállást. "Az Önök munkája nagyon összetett és nagyon fontos" - fogalmazott például Tóh Éva (Fidesz-KDNP).

A következő öt év gazdasági programjának vitája már tömény politikai adok-kapokká vált, annak, hogy nehéz volt követni, nemcsak a rossz hangosítás volt az oka.

Jakál Adrienn (Párbeszéd) szóvá tette, csak pár sor szerepel az anyagban a Fertő parti beruházásról. Mikor készül el? Mit szólnak ahhoz, hogy az UNESCO felszólította a kormányt, mondja meg világosan, milyen idegenforgalmi fejlesztésekre készülnek a világörökség területén?

- Képviselő asszony alapvető dolgokkal nincs tisztában, pedig elég sűrűn foglalkozik a témával. A Fertő parton állami területen, állami beruházás zajlik. Tessék Kárpáti Béla igazgatót kérdezni, lehetőleg írásban - szólt Farkas Ciprián polgármester tanácsa.

Mayer Nándorné (Jobbik) a parkolók karbantartásáról kérdezett, s a válaszból az a jó hír derült ki, hogy heteken belül kezdődik az Árpád utcai parkolóház építése.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde a gazdasági anyagból idézett: "Az orvosi szolgáltatásokon alapuló egészségügyi turizmus városi és térségi kínálatának fejlesztése; a Soproni Gyógyközpont egészségügyi szolgáltatásainak turisztikai termékké fejlesztése és kínálati piacra vitelének segítése; a térség egészségturisztikai kínálatának komplex kínálati csomagban történő megjelenítése nagy lehetőség" - áll az egészségturizmus fejléc alatt. A momentumos képviselő emiatt azt firtatta, ennek köze van-e osztályok leépítéséhez, orvosok távozásához?

- A kórházban fantasztikus fejlesztések valósultak meg. Most biztosította be az élet, hogy minden a helyén van és minden jól működik - adott lényegre törő választ a polgármester.

Még mindig a gazdasági program volt a téma, amikor Jakál Adrienn gratulált Kárpáti Bélának, hogy az ország legnagyobb turisztikai beruházásának részleteit egyedül ő ismeri, és nyilván a felelősség is az övé. Simon Zoltán is gratulált, ugyanakkor megköszönte a sok szép felújítást és a közintézmények egy részében már elkészült akadálymentesítést is.

Aztán Simon István alpolgármester megfogalmazásában az "össze-vissza beszéd" következett. Az ellenzék kérdezett és kritizált, a kormánypártok képviselői szerint ezt irigységből tették. Szinte mindenki felszólalt, különböző hangnemekben és hőfokokon. A végén már ügyrendiben sem kaptak szót az ellenzékiek, be lehetett fejezni a közgyűlést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés