Már 100 millió euró rezsitámogatást fizetett ki Bécs

A bécsiek 2022 december eleje óta igényelhetik az Energiabónusz néven futó rezsitámogatást a városnál. Az egyszeri 200 eurós rezsihozzájárulás annyira népszerű, hogy már 500 ezer háztartás nyújtotta be az igényét rá. Eddig 100 millió eurót fizetett ki a város a lakosságnak.

Az osztrák főváros vezetése tavaly november végén jelentette be, hogy összesen 130 millió eurót különít el az úgynevezett Energiabónuszra, ami egy egyszeri 200 eurós rezsihozzájárulás a lakosság számára. Az összeg 650 ezer bécsi háztartás támogatását teszi lehetővé.

A rezsihozzájárulást azok igényelhetik, akiknek 2022. november 10-én Bécsben volt a lakhelye és éves jövedelme nem haladta meg a 40 ezer eurót. Többszemélyes háztartások esetén évi 100 ezer euró jövedelemnél húzták meg a felső határt. A hozzájárulást 2022. december 5. óta lehet igényelni.

Bécs Város szociális ügyekért felelős városi tanácsnoka, Peter Hacker az osztrák közszolgálati médiának, az ORF-nek adott tájékoztatása szerint eddig 500 ezer bécsi háztartás jelentkezett a támogatásra és 100 millió eurót fizettek ki a bécsieknek. Az Energiabónuszt még 2023. március 31-ig igényelhetik az osztrák főváros lakói.

Peter Hacker szociális ügyekért felelős városi tanácsnok, Agnes Berlakovich, az MA 40 vezetője és Peter Hanke pénzügyekért felelős városi tanácsnok látható az Energiabónusz bejelentésekor.
PID / David Bohmann
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek