Már 50 százalék az élelmiszerek inflációja

A gatyánk is rámegy a kajára.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat közzétette a 2022. decemberi inflációs adatokat, írja a Telex .

A magyar pénzromlás tovább emelkedett a novemberi 23,1 százalékról, és már 25 százalék, ami

így az uniós átlag két és félszerese.

Az élelmiszerek árai szintén tovább emelkedtek Magyarországon, ami lassan eléri a lélektani 50 százalékot is.

Egész pontosan 49,6 százalékkal drágábbak az élelmiszerek, mint tavaly ilyenkor.

A legjobb inflációs értékekkel egyébként Luxemburg (11,1), Írország (12,1) és Ciprus (12,2 százalék) büszkélkedhet, míg a legrosszabb számokat Magyarország produkálja. Tőlünk jócskán "elmaradva" Litvánia (33,5), Észtország (30,8) és Lettország (29,4 százalék) következik.

A cikk megemlíti, hogy decemberben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt jósolta, hogy a 2023-as infláció még magasabb lesz, mint a 2022-es volt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek