Kidőlt fák miatt nehézkes a vonatközlekedés a Dunántúlon

A pécsi, Kaposvár-Fonyód közti, és a Dombóvár-Bátaszék-Baja közti vonalakon kell késésekre számítani a fakidőlések miatt, illetve a győri vonalon egy váltóhiba miatt késnek a vonatok.

Késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, mert fa dőlt a felsővezetékre Abaligetnél – közölte a Mávinform vasárnap reggel a vasúttársaság honlapján. Azt írták: a vezeték helyreállításáig szünetel a vonatforgalom Abaliget és Godisa között. Az utasokat pótlóbusz viszi Sásd és Bükkösd között. A pécsi vonalon 30-60 perces késésekre kell számítani.

A Mávinform friss közlése szerint Tatán váltóhiba miatt Tatabánya és Almásfüzitő között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 15-30 perccel nőhet a menetidő.

Lengyeltóti és Osztopán között ugyancsak fa dőlt a sínekre – írja a Mávinform a Facebook-oldalán –, a Kaposvárról Fonyódra 7:15-kor elindult személyvonat nekiütközött a kidőlt fának. Az utasok nem sérültek meg a balesetben, a fa eltávolítása után a személyvonat tovább tudott indulni, de ennek ellenére a Kaposvár-Fonyód vonalon hosszabb menetidővel kell számolni.

A Mávinform közlése szerint Mágocs-Alsómocsolád és Máza-Szászvár között fa dőlt a vágányra, emiatt szünetel a forgalom a fa eltávolításáig. A Dombóvár-Bátaszék-Baja vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani. A Dombóvárról Bajára 6:20-kor elindult személyvonat (38712) a várakozásra kényszerül.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek