Tudja mivel fűtenek Dániában? – Facebookkal

A harmadik legnagyobb dán városban, Odensében minden tizedik lakást, mintegy 10 ezer háztartást a Facebook segítségével fűtenek.

A közösségi média helyi számítógépes adatközpontjában működő szerverek által termelt hőt nem hagyják kárba veszni: ahelyett, hogy a környezetbe szivattyúznák ki, összekötötték a helyi távhőszolgáltató rendszerrel - írja a privatbankar.hu .

Ennek köszönhetően, a beérkező 27 Celsius-fokos vizet az adatközpont által termelt hő felmelegíti, és nagyjából 70 Celsius-fokosan táplálják vissza a rendszerbe.

Mint minden Facebook-adatközpontot, ezt is 100 százalékban megújuló energia működteti. Egy új szélenergia-projekt évente több villamos energiát ad hozzá az északi hálózathoz, mint amennyit az adatközpont fogyaszt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek