Több halálos áldozata van már az erős havazásnak Közép-Európában

Sokfelé okozott áramkimaradásokat és baleseteket az erős havazás szombaton Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

Lengyelországban időlegesen több mint 100 ezer háztartás maradt villamosáram nélkül, többnyire azért, mert fa dőlt a távvezetékekre – jelentette a Pap lengyel hírügynökség.

A Krakkóhoz közeli Wawrzka faluban meghalt egy ápolásra szoruló 70 éves nő, akinek áramszünet miatt leállt az oxigénkészüléke.

Bár a hozzátartozók hívták a mentőket és a tűzoltókat, az oxigénpótlást hozó tűzoltóautó útközben balesetet szenvedett a hóviharban.

A csehországi Hertvikovice térségében egy autóvezető vesztette életét, mert egy kidőlő fa az autójára zuhant az országúton.

Időjárással összefüggő halálos közlekedési baleset történt Prágában is – jelentette a CTK hírügynökség.

Szlovákiában háztartások ezreiben okozott áramkimaradást a havazás. Besztercebánya térségében egyes áramszünet sújtotta falvak szavazóhelyiségeiben gyertyafény mellett kezdték meg kora reggel a voksolást a szombati népszavazáson – jelentette a Tasr hírügynökség.

MTI

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek