Sztrájkra készülnek az egészségügyi szakdolgozók

Egy decemberben kiadott rendelet alapján nem januártól, hanem csak júliustól kapnak béremelést.

Zártkörű megbeszélést tartottak csütörtökön az egészségügyi szakdolgozók, hogy megvitassák az egészségügyben történt változásokat és a bérkérdést, írja a 24.hu , amely úgy értesült, hogy a szakdolgozók tiltakozó akcióra készülnek és sztrájktárgyalást kezdeményeznek, mert egy decemberben kiadott rendelet alapján nem januártól, hanem csak júliustól kapnak kapnak béremelést. Ráadásul azt is csak két lépcsőben, úgy, hogy a második részletet 2024 márciusában kapnák csak meg.

Ez már csak azért is felháborodást váltott ki, mert így a béremelés éves szinten csupán 10-12 százalék, vagyis a húsz százalék feletti infláció mellett a béreik emeléssel együtt is veszíteni fognak az értékükből. Az egészségügyi szakdolgozók sztrájkja nagyon súlyos helyzetet idézhet elő a magyar egészségügyben, mivel már most több helyen olyan kevesen vannak, hogy alig lehet biztosítani a minimális szolgáltatást, írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek