Ártatlannak vallotta magát a münchendorfi vasúti baleset mozdonyvezetője

A mozdonyvezető ügyvédje szerint technikai hiba történt, hiányzott egy biztonsági berendezés, és ez vezetett a balesethez, melyben egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt az a mozdonyvezető, aki a tavaly májusban Müchendorf közelében kisiklott vonatot vezette. A GYSEV Sopronkeresztúr-Sopron-Ebenfurt-Bécs-Pozsonyligetfalu viszonylaton közlekedő szerelvénye a helyszínen megengedett 60 kilométer per órás sebesség helyett 145km/órával haladt, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. A baleset során a csatolt motorvonat több egysége leborult a töltésről, egy ember életét vesztette, többen pedig, köztük a mozdonyvezető is, súlyos sérüléseket szereztek.

Az 52 éves magyar állampolgárságú mozdonyvezető ellen korábban közösség gondatlan veszélyeztetése miatt tettek büntetőfeljelentést, a Telex a Kurier cikkére hivatkozva azt írja, a bécsújhelyi ügyészség szerint az 52 éves mozdonyvezető felelős a tragédiáért, emberi mulasztással vádolják. A vád szerint a mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta, hogy a pályaszakaszon 60 km/órás korlátozás volt érvényben, és a kisiklás előtt ennél jóval gyorsabban, 145 km/órás sebességgel haladt. A mozdonyvezető ügyvédje szerint ugyanakkor technikai hiba történt, hiányzott egy biztonsági berendezés, és ez vezetett a balesethez. „Emberi tragédia történt, amit az ügyfelem mélységesen sajnál, de ez nem jelenti azt, hogy őt terheli a felelősség.”

Zugunglück GYSEV-Raaberbahn
Monatsrevue / Thomas Lenger
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek