Nagy Márton: a boltok mesterségesen gerjesztik az élelmiszerhiányt

Ott van az, csak nem teszik ki a polcra.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint február-márciusban lassulhat az élelmiszerdrágulás üteme, ugyanis „túltermelési válsággal néz szembe az élelmiszeripar” .

Amikor a gazdaságfejlesztési minisztert a kormányoldali Mandinernek adott interjújában az élelmiszerek árstopja miatt tapasztalható hiányról kérdezték, azt mondta: "Tévedés, a boltok nagy részében szó sincs hiányról, az áru egyszerűen a raktárban marad, nem kerül ki a polcokra, nagyrészt mesterséges hiánygerjesztés folyik".

Szerinte a kiskereskedelmi üzletektől elvárható, hogy a bankokhoz és a Mol-hoz hasonlóan lenyeljék az árstop okozta veszteséget. Ehhez azt is hozzátette, hogy ha az infláció mértéke olyan ütemben fog csökkenni, mint várják, akkor "lehet, hogy áprilisban már nem is lesz szükség az árstopra".

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek