Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznosítható tudást adnak

Nemzetközi szintre lépett a győri doktori képzés.
Hirdetés
Hirdetés

Már ötödik alkalommal hirdetett felvételt a Széchenyi István Egyetem és az MNB Alapítvány együttműködési és támogatási szerződése alapján létrehozott doktori képzés. A nemzetközi hírű iskoláról dr. Komlósi László Imre professzor, a győri Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Programjának vezetője adott tájékoztatást.

Június közepéig lezajlott az ötödik évfolyam felvételije a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) és az MNB Alapítvány együttműködési és támogatási szerződése alapján létrehozott doktori képzésben. A 2016-ban indult program célja nemcsak az akadémiai világban folytatott további szakmai életpálya megalapozása a diplomájuk megszerzése után további képzésre vágyó diákok számára, hanem a gyakorlati problémákra koncentráló, a valós gazdasági életben is hasznosítható tudás biztosítása.

A doktori program nyelve teljes mértékben angol, vagyis az oktatás és az adminisztráció is angol nyelven zajlik. A képzés során a program a következő négy tudásgócra koncentrál: a globalizált világban történő viselkedésre, a narratívák kultúraközi szerepére, az önszerveződő komplex rendszereken alapuló szervezeti folyamatok kontrolljára, valamint a személyes tudásnak a problémamegoldásban betöltött szerepére. Mindezek új megközelítést, friss szemléletet visznek az oktatásba és a kutatásba.

Újdonság a programban a cikk alapú disszertáció követelménye, amely az angolszász képzési rendszerekben már kipróbált jelenség. Ennek lényege abban rejlik, hogy a doktoranduszok a kutatási szakasz folyamán részeredményeket publikálnak magas besorolású tudományos folyóiratokban, amelyekből a végső disszertációjukat állítják össze. A szeptemberben várható védéseken már ilyen típusú disszertációk debütálnak.

A magas szintű, angolul zajló képzés nemzetközileg is keresett. A diákok Magyarországon kívül számos más országokból is érkeznek, mint például az Egyesült Államokból, Oroszországból, Törökországból, Szíriából, Tunéziából, de van jordán, indonéz, kínai, osztrák és indiai hallgató is. A hazai tanárok mellett egyebek közt amerikai, német, francia, török oktatók is erősítik a képzést. A munkába olyan nemzetközi szaktekintélynek számító tudósok is bekapcsolódtak, mint például Katsuhito Iwai, Arjuan Appadurai vagy Basarab Nicolescu.

A program távlati célja, hogy hatékony és gyümölcsöző együttműködést alakítson ki a világ hasonló szellemiségű műhelyeivel, és szerves részévé váljon a nemzetközi tudományos közösségnek – hangsúlyozta Komlósi professzor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés