Szent Ivántól Szent Istvánig - Szerdai Szerenád a belvárosban

A soproniak igényes szórakoztatása is a célja a „Szerdai Szerenád" elnevezésű sorozatnak, melynek keretében Szent Ivántól Szent Istvánig minden szerdán 18:00 órai kezdettel könnyed komolyzene szólal meg a belváros különböző pontjain.

Az első alkalommal június 24-én a Fő téren a győri filharmonikusok rézfúvósai zenéltek, tegnap pedig a Cédrus előtt hallgathattunk vonósmuzsikát.

A kb. fél órás utcai koncerteken a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Győri Filharmonikus Zenekar kamaraegyüttesei muzsikálnak majd felváltva – kiegészülve a soproni HJAMI zeneiskolai növendékeivel. A program célja, hogy jobb kedvre derítse a karantén időszak után a városlakókat, és újszerű, színvonalas élő zene élményt jelentsen a belvárosi turisztikai palettán. A sorozat hátterét az Emberi Erőforrások Minisztériuma segíti. A szerdai szerenádok ingyenesek és nyilvánosak, a fellépő zenészek a mosolyt és a tapsot örömmel fogadják.

Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek