Ismerős a helyzet? A magyarok harmadának hó végén egy fillérje sincs

2022 második felében a magyarok 31,4 százaléka azt mondta, hogy a hónap végére egyáltalán nem marad félretett pénze.

A magyarok többsége kevesebb mint egy hónapra elég megtakarítással rendelkezik, a spórolt pénzre pedig a legtöbben „vésztartalékként” tekintenek – derült ki az Intrum Európai Fogyasztói Fizetési Felméréséből, amelyből a Telex idézett.

Mint írják, a magyar válaszadók több mint harmada (35 százalék), kevesebb mint egy hónapnyi jövedelmének megfelelő megtakarítással rendelkezik. 29 százaléknak egy hónapra, 19 százaléknak pedig legfeljebb 3 hónapra lenne elegendő a megtakarítása.

2022 második felében a magyarok 31,4 százaléka azt mondta, hogy a hónap végére egyáltalán nem marad félretett pénze. A kelet-közép-európai régióban Magyarországon tudnak a legkevesebben megtakarítást felhalmozni: a lengyeleknél 27, a cseheknél 14 százalék mondta, hogy nincs mit félretennie hónap végén.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek