Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A soproni Brenner Koloman az Országgyűlés alelnöke

Második nekifutásra megválasztotta parlamenti alelnöknek az Országgyűlés a jobbikos Brenner Kolomant.
Hirdetés
Hirdetés

Az országgyűlési alelnökké választott soproni származású politikus fontosnak tartja, hogy ebben a pozíciójában is megjeleníthesse a nemzeti egységet. Közölte, hazánkban az elmúlt harminc év folyamatai miatt – a demokratikus és jogállami berendezkedés formális megteremtése mellett – elmaradt a történelmi igazságtétel. A rendszerváltozás utáni évek a magyaroknak nem az elvárt jólétet és biztonságot hozták el, ezért az új parlamenti alelnöknek a legfontosabb célkitűzése ennek orvoslása. A frissen megválasztott alelnök soproni poncichter polgárként és felelős értelmiségiként azért lépett politikai pályára a néppárti Jobbikban, mert a Fidesz egypárti túlhatalmával szemben a demokratikus rend és a jogállam védelmét kiemelkedően fontosnak tartja - írja a párt közleményében.

Brenner Koloman a nemzetközi kapcsolatokban is hasznosíthatja eddigi tapasztalatát. A hazai német nemzetiséghez tartozó, egykori egyetemi vezető és kutató kiemelt feladatának tartja a határon túli magyarság, valamint az Európában őshonos nemzetiségek jogainak szélesítését és védelmét.

- Nagy megtiszteltetés, különösen mint olyan soproni poncichter polgárnak, aki konzervatív emberként hisz a parlamenti demokráciában, és a jog uralmában. Kövér László kirekesztő szerepfelfogásával szemben, jómagam a nemzet újraegyesítésén fogok dolgozni, ahogy az egy igazi néppárti politikustól elvárható - tette hozzá Brenner Koloman.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés