Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Haza kellett hozni egy magyar katonát Afganisztánból

Öt és fél órára csökkent a repülős küldetés.
Hirdetés
Hirdetés

Első alkalommal hajtott végre egészségügyi kiürítési feladatot a Magyar Honvédség A319 szállító repülőgépe, amely Afganisztánból hozott Magyarországra egészségügyi okok miatt egy katonát, akinek állapota stabil, betegsége nincsen összefüggésben a jelenlegi koronavírus járvánnyal – olvasható az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis közösségi oldalán.

Mint kiemelik, a Magyar Honvédség korszerű Airbus A319 repülőgépének köszönhetően a repült idő a Kecskemét–Mazár-e Sarif útvonalon 5,5 órára csökkent. A kijelölt állomány a küldetést sikeresen teljesítette, a szállító repülőgép július 2-án, helyi idő szerint 11 óra 16 perckor landolt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Az AIRportal.hu megjegyezi, az említett repült idő jelentős javulás a korábbi megoldásokhoz képest, amikor az An-26-osok kisebb utazósebessége és rövidebb hatótávolsága miatt szükséges közbenső technikai leszállások miatt akár napokba is telhetett egy hasonló egészségügyi kimentési akció.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés