Marasztaló kampányt indít a Megoldás Mozgalom

A párt szerint az elmúlt évtizedben egymillióan hagyták el Magyarországot.

„Ne menj el! Van remény! címmel országos kampányba kezdett a Megoldás Mozgalom! A párt célja, hogy kezdeményezésével itthon marasztalja az országot egyre többen elhagyni akarókat.

Mint írják, az elmúlt évtizedben közel egymillió magyar hagyta el az országot. A hazai népesség mintegy 10 százaléka vándorolt ki átmenetileg vagy végleg más országba. Ez azt jelenti, hogy minden tizedik magyar elhagyta az anyaországát, javarészt a jobb megélhetés, a kiszámíthatóbb környezet miatt.

Megoldás Mozgalom

Magyarország lakossága a két legutóbbi népszámlálás (2001 és 2011) között 215 ezer fővel csökkent, a KSH adatai szerint a népességveszteség 2011-től 2021-ig 255 ezer fő volt. Így nem jön ki az egymillió fő, ugyanakkor rengetegen dolgoznak a határok túloldalán úgy, hogy hazai lakcímre vannak bejelentve.

Megoldás Mozgalom

Statisztika bizonyítja, hogy a bizonytalanság, az anyagi gondok, a kiszámíthatatlan politikai környezet miatt évről-évre emelkedik az országot elhagyók száma. Népességkutatók szerint 2050-re akár 8,5 milliós nemzetté olvadhatnak a magyarok - hívta fel a figyelmet a párt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek