Száz traffiboxot telepítettek az utak mentén, térkép is készült róluk

Vas megyében egyelőre két helyen van házuk a sebességmérő készülékeknek.

A traffibox tulajdonképpen egy fémkalitka, amibe egyetlen mozdulattal bele lehet pattintani a sebességmérő készüléket, ami így telepített traffipaxként működik, nem kell hozzá állvány, autó, elég ha kiteszik, bekapcsolják, és a műszer önállóan méri az előtte elhaladók sebességét.

A nagy ötlet abban van, hogy ha kint a traffibox, önmagában is sebességcsökkentő hatású lehet, hiszen ki nem lép rá a fékre, vagy legalább pillant rá a kilométerórára, ha meglát valamit, ami csak kicsit is traffipaxnak néz ki?

Így néz ki egy traffibox
Kelemen Krisztián/Facebook

Még akkor is, ha nincs is készülék a dobozban. Mert, ahogyan azt a rendőrök is elismerik, nincs mindig traffipax a dobozban. A sebességmérőket folyamatosan cserélik, így egy-egy dobozban néha van, néha nincs traffipax. De ezt az autóból nem lehet megállapítani.

Szombathelyen, a Vépi út és a Csaba utca közötti szakaszon nemrég helyeztek ki egy ilyen dobozt, amiben vagy van traffipax, vagy nincs, de vegyük úgy, hogy van, az a biztos és biztonságos.

A vezess.hu közölt is egy térképet, arról, hol vannak a traffiboxok.

Vas megyében egyébként kettőt találunk, az egyiket a körgyűrű mellett, valószínűleg ez az a traffibox, amiről már írtunk. A másikat Sárvárnál, az elkerülőn, az ostffyasszonyfai elágazásnál, ami már tavaly nyár óta működik.

De érdemes böngészni a térképet, már csak azért is, mert a traffiboxokat a veszélyes helyekre teszik ki, jó tudni, melyik útszakaszok számítanak veszélyesebbnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek