Fantasztikus licista eredmények a német nemzetiségi OKTV-n

A német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntő fordulójában négy licista ért el kiemelkedő teljesítményt.

Lang Krisztina és Zsuppánné Cellik Barbara tanárnők diákjai fantasztikus teljesítményt nyújtottak a német nemzetiségi nyelv és irodalom OKTV döntő fordulójában. Meiser Aglája második lett, Horváth Eszter negyedik, Németh Fanni hatodik, Fekete Laura - mindnyájan 12.C-sek - pedig a 13. helyen zárta a nehéz tanulmányi versenyt.

Pedig a német nemzetiségi OKTV feladatai rendkívül összetettek, és az a legkevesebb, hogy tökéletesen kell beszélni németül...

- Német nyelvből közéleti témákat kaptunk, erre szinte nem is lehetett készülni. Volt akinek a mesterséges intelligenciáról kellett beszélnie. Irodalomból egy kihúzott verset kellett felkészülési idő nélkül elemezni. Német nyelven író, Magyarországon élő költők alkotásai szerepeltek a tételek között, akinek szerencséje volt, nem teljesen ismeretlen verset kapott. De mindenki nem lehetett szerencsés... - mesélik a sikeresen versenyző licista lányok.

- Népismeretből is témát kapott mindenki, például a nemzetiségi törvényről vagy a kitelepítés utáni beszűkült nyelvi lehetőségekről kellett előadást tartani. Sok múlt azon, ki milyen témakört kapott és nagyon szoros volt a verseny, egy-két pontos különbségeken múltak a helyezések - mondják a diákok, már felszabadultan, a nehéz megmérettetés után.

Összességében jó élmény volt számukra a nemzetiségi OKTV, amit

Budapesten, a Magyarországi Németek Központjában tartottak. Érezték a házigazdák meghatottságát is, akik örömmel tapasztalták, hogy a magyar diákok tökéletes jártasságot szereztek a német nemzetiségi nyelvben, népismeretben és irodalomban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek