Soproni és Sopron környéki szakembereket tüntettek ki az ünnepen

Állami kitüntetést kapott dr. Baranyai Tibor, a soproni kórház volt főigazgatója, Pilsits Mária, Kópháza volt polgármestere, Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere és Sipos Ferenc, a Petőfi-iskola igazgatója.

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztérium az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségén március 13-án - olvsható a minisztérium honlapján. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át, többek között Sopronban és környékén sokat tett szakembernek.

A minisztériumi ünnepségen összesen százöten részesültek elismerésben.
Belügyminisztérium

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozatában részesült a soproni egészségügyi ellátás fejlesztésében és irányításában betöltött kiemelkedő szerepe, valamint a radiológia szakterületén végzett magas színvonalú orvosi tevékenysége elismeréséül Baranyai Tibor, Batthyány-Strattmann László-díjas főorvos.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatában részesült szerteágazó közösségi és önkéntes tevékenysége elismeréséül Pilsits Mária, a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének tagja, az Országos Horvát Önkormányzat közgyűlésének tagja, Kópháza volt polgármestere.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatában részesült a város érdekében végzett két évtizedes eredményes településvezetői munkájáért Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatában részesült a magyar népi hagyományok megőrzését, a tradicionális magyar tánckultúra továbbélését és művelését szolgáló szakmai tevékenysége elismeréséül Sipos Ferenc tanár, táncpedagógus, a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület alapítója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek