Ismét felcsaptak a lángok a Fertő tó partján

Fertőmeggyesnél gyulladt ki a nádas, a tűz pedig az éjszaka folyamán tovább terjedt Fertőrákos felé.

Két héttel a nagy nádtűz után ismét felcsaptak a lángok a Fertő tó nádasában. Kedd este, nem sokkal 23 óra előtt, eddig tisztázatlan okból gyulladt ki a nádas Fertőmeggyes (Mörbisch) mellett, az egykori szennyvíztisztító közelében. Bár azt sikerült megakadályozni, hogy lakott területet érintsen a tűz, az erős szélnek köszönhetően a lángok gyorsan továbbterjedtek déli irányba, Fertőrákos felé.

ORF Burgenland

A magyar Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több hektáros területen ég a nádas Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, valamint a még nem lángoló területet locsolják át. A tűzoltók munkáját az erős szél is nehezíti.

A közösségi médiában egyébként már késő este jelentek meg fotók a lángokról, melyeket Fertőmeggyesről, Fertőrákosról, Sopronból, Fertőbozról, de még Rajka térségéből is látni lehetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek