Orosz kémeket fogtak el Lengyelországban

A feltételezések szerint szabotázsakcióra készültek.

Külföldi állampolgárok egy csoportját tartóztatták le Lengyelországban azzal a gyanúval, hogy Oroszországnak kémkedtek – írja a BBC.

Hat embert azzal gyanúsítanak, hogy titkos kamerákat szereltek fel az Ukrajnába irányuló segélyszállítmányok szállítására használt közlekedési infrastruktúra lefilmezésére. A feltételezések szerint a csoport szabotázsakcióra készült.

A nyomozást akkor indították, amikor több tucat kamerát találtak vasúti csomópontok és fontos közlekedési útvonalak mellett, az ukrán határ közelében. Néhányat a nemzetközi logisztikai csomóponttá átalakított helyi repülőtérnél helyeztek el, ahonnan katonai és humanitárius segélyt szállítanak Ukrajnának. Az ukrán határtól mindössze 100 kilométerre fekvő repülőtéren landolt Joe Biden gépe is, amikor Kijevbe látogatott.

Lengyelországban az elmúlt évben több embert is letartóztattak kémkedésért.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek