Az MSZP szerint érvénytelen a Vodafone-üzlet

Tóth Bertalan ezért a legfőbb ügyészhez fordult, hogy vizsgálja ki az ügyet, és ha kell, indítson pert.

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel kérte ki a Vodafone Magyarország megvásárlásáról szóló szerződést és a hozzá kapcsolódó, a cég átvilágítását tartalmazó iratokat. Így derült ki, hogy csak angol nyelvű szerződés készült. Ha így van, akkor szerinte a dokumentum érvénytelen - írja a Media1 .

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel kikérte a Vodafone megvásárlásáról szóló szerződést és a hozzá kapcsolódó, a cég átvilágítását rögzítő iratokat. A magyar állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nevű cégén keresztül vásárolta meg január elején a telefontársaság 49 százalékát, 323,4 milliárd forintért. (A Vodafone további 51 százalékát a 4iG tulajdonában lévő Antenna Hungária vette meg.)

Az MSZP azonban úgy véli, a nemzeti vagyonról szóló törvény előírja, hogy az állami szerződéseket magyarul kell kötni, a magyar jog alapján, hogy vita esetén magyar bíróság járhasson el. Márpedig ha nincs magyar nyelvű szerződés, akkor ennek a követelménynek a Vodafone adásvételi szerződése nem tesz eleget. Ezért a politikus Polt Péter legfőbb ügyésznek írt, hogy nézzen utána, van-e magyar fordítás. Ha pedig nincs, akkor indítson pert a szerződés semmisségének kimondásáért.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek