A NASA belevezeti a Földbe a Nemzetközi Űrállomást

180 millió dollárt különítettek el a megsemmisítő projektre.

Űrhajót fejleszt 2024-től a 27,2 milliárd dollárból gazdálkodó NASA a Fehér Ház döntése alapján, hogy ellenőrzött körülmények között semmisítsék meg a Nemzetközi Űrállomást (ISS). 180 millió dollárt különítettek el a projektre, írja a Space.com csillagászati portál.

Mint megtudtuk, a Nemzetközi Űrállomást eredetileg 1998-ban bocsátották fel, és 2030-ig fog működni. A 2031-ben induló megsemmisítéshez az Amerikai Űrügynökség egy vontató űrhajót fejleszt, amivel letérítik az ISS-t a pályájáról és a Csendes-óceán egy lakatlan területére vezetik majd.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek