A magyarok zöme boldogtalan

A legvidámabb Kína, és ők még sokan is vannak.

Nemzetközi kutatás készült arról, melyik ország a legboldogabb. A lakosságot kérdezték, és kirajzolódott egy kép arról is, milyen összetevők alkotják az emberek elégedettségérzetét.

Az Ipsos nemzetközi kutatása - amit a napi.hu szemléz -rámutat, hogy a házasok, jobb anyagi körülmények közt élők és az iskolázottak nagyobb valószínűséggel érzik boldognak magukat.

Jelenleg a világ tíz lakosából hét boldog (73 százalék). Latin-Amerikában emelkedik, a legtöbb nyugat-európai országban ugyanakkor zuhan a boldogság átlagos szintje.

A világ lakossága az elmúlt két évben összességében erősödő értékkel jellemezhető (plusz 10 százalékpont), de a tíz évvel ezelőtti szintet még nem értük el (77 százalék).

A 32 vizsgált nemzet közül a hagyományosan pesszimista magyarok továbbra is sereghajtók (50 százalék), mindössze minden második honfitársunk érzi boldognak magát, míg a legboldogabb országnak Kína lakossága vallotta magát (91 százalék).

A jövőre vonatkozó várakozások nem adnak okot optimizmusra, sem a globális, sem a magyar lakosság szintjén – a relatív többség kihívással teli magánéletet vár a következő tíz évben, és ez a várakozás a fiatalabb generációk körében erősebb az átlagnál.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek