Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult egy Rotary év

Átadták a sikeres évet záró klub vezetői a stafétabotot.
Hirdetés
Hirdetés

Véget ért egy Rotary év, s hogy az lenni szokott a szervezetnél, tovább adják a stafétabotot a vezetők. A Roraty Club Sopronnál Göde József titkár, dr. Locsmándi Szabolcs kincstárnok és Molnár Tibor elnök aktív és sikeres évet tudhat maga mögött.

Molnár Tibor leköszönő elnök nem unatkozott az elmúlt tizenkét hónapban. A soproni rotarysták ott voltak tavaly júliusban a Győri Fröccsnapokon, augusztusban támogatták a Kalimba Gyermek Gospelkórus versenyekre való utazását. Folyamatosan lehetővé teszik a Tómalom utcai Gyermekotthon kutya és színházterápiás foglalkozásait, októberben izgalmas Rotary sétát tartottak, amelynek bevételéből az Eötvös Egészségügyi Szakgimnázium növendékeit jutalmazták meg sztetoszkópokkal. Az ádventben a klubtagok és családtagjaik részvételével bőséges adományt gyűjtöttek forraltbor árusítással. Idén februárjában jó hangulatú bált szerveztek közel kétszáz vendéggel és két-két új tagot is avattak, illetve tüntettek ki Paul Harris-díjjal. Márciusban folytatták, s kibővítették a Talentum Díjat, fiatal környékbeli tehetségek felkarolását szolgáló kezdeményezésüket. Áprilisában a pandémia idején áttértek az online gyűlésekre és kapcsolattartásra. Nagy lelkesedéssel támogatták a Soproni Gyógyközpontot és Mentőállomást kézfertőtlenítővel, mosó és szárító gépekkel, alkoholmentes üdítő italokkal, altató gépekre felhasználható pénzösszeggel.

A Cseresznye sori Gyermekotthon lakóit laptopokkal, tabletekkel, nyomtatókkal ajándékozták meg segítve az e-oktatást. Eiler Attila és Gábor szimpatizánsaik komoly anyagi felajánlására építve létrehozták a Rotary Családsegítő Alapot, amelyből négy hónapon keresztül támogatták három gyermek melegétkezését és két rászoruló család albérletét.

A "Borkultúrával az egészségért" fémjelzett Rotary év legfőbb eredménye a borvidék négy településére felajánlott defibrillátorok megvásárlása volt. A készülékek ünnepélyes átadása őszre várható.

Az új, 2020/21-es Rotary év jelmondata a zenei világból jól ismert "Andante" vagyis lépésben, megfontolva, lelassulva alkalmazkodva a vírus utáni új időszakhoz.

Dr. Krisch András titkár és Varga Gábor elnök vezetésével a klub kiemelt figyelmet szentel majd fiatal zenész tehetségek felkutatására és támogatására.

Balra Molnár Tibor leköszönt, míg a jobb oldalon Varga Gábor, a Rotary Club Sopron új elnöke.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés