15 város szennyvizében emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Sopronban stagnál.

Továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Mint írták, a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja stagnálást mutat. Tendencia tekintetében a vizsgált városok többségénél nincs változás, enyhe emelkedés csak Szegeden látható, míg csökkenés Békéscsabán, Pécsen, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen figyelhető meg.

Az örökítőanyag koncentrációja 7 városban a mérsékelt, míg 15 helyszínen az emelkedett tartományba esik.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek