Sokkal többet fizetnek be a magyarok nyugdíjra, mint amennyit aztán megkapnak

Emellett az átlagbér és az átlagnyugdíj között nő a szakadék.

A mai nyugdíjrendszer legnagyobb baja az, hogy egyre növekszik a távolság a legalacsonyabb és a legmagasabb nyugdíjak között, illetve, hogy amíg 2019-ben a GDP 11 százalékát fordították nyugdíjra, addig ma 7,8 százalékát Emellett az átlagbér és az átlagnyugdíj között nő a szakadék – mondta Klikk TV-ben a Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály - idézi a 24.hu .

Mindemellett egy ember az életében sokkal több nyugdíjat fizet be, mint amennyit később nyugdíjasként megkap. Átlagosan 38 év szolgálati időt teljesítenek az emberek, ez után nagyjából 51 millió forintot fizetnek be, majd átlagosan nyolc évet töltenek nyugdíjban – bár a férfiak 40 százaléka nem is éri meg a nyugdíjazást – és ez idő alatt 21 millió forintot kapnak meg átlagosan – öszegzett Karácsony Mihály.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek