Új világrekordja van a Rubik-kocka kirakásának

Egy kilencéves japán kisfiúnak nem kellett hozzá öt másodperc sem.

4,69 másodperc alatt sikerült kiraknia a Rubik-kockát egy kilencéves japán kisfiúnak - írja a First Class .

A portál szerint a Yiheng Wang névre hallgató kisfiú a rekordot úgy állította be, hogy előzetesen már átnézte a kockát. Hozzátették, a kockát ötször kell kiraknia a rekorddöntésre pályázó személynek, ami a fiú esetében sem volt másképp.

Az új rekord ennek ellenére nem a kisfiú legjobb ideje (vagyis 3,90 másodperc) lett, az öt időből ugyanis a legjobbat és a legrosszabbat kihúzzák, és a maradék három idő átlagából jött ki a 4,69 másodperc.

Hozzá kell tenni, hogy Yiheng Wang nem sokkal ért el jobb eredményt, mint az addigi rekorder, aki 4,86 másodperc alatt rakta ki a magyar találmányú bűvös (Rubik) kockát.

Alább megnézheti, hogy állította be a kilenc éves fiú az új rekordot.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek